HOME
     TREĆA KONFERENCIJA - OBITELJ, VRT I HIBRIDNA TEHNIKA  
     
 

Utorak, 06. lipnja 2006. u 19,30 sati

Velika dvorana DVD-a Zabok, Trg Dragutina Domjanića 1, Zabok

 

Uvodna izlaganja:

Fred Došek

Rajko Fureš

Damir Mikuličić

Zvonko Pečenić

 
 

U organizaciji Hrvatske udruge Muži zagorskog srca, Ogranka Matice hrvatske Zabok i Lyons cluba „Zagorje“ održana je u Zaboku Treća konferencija pod nazivom 'OBITELJ, VRT I HIBRIDNA TEHNIKA'.

Uvodno je izlagao profesor Fred DOŠEK na temu pod nazivom 'Hrvatska u prastarom sredozemno-euroazijskom svijetu' približujući tako vrijednosti tog svijeta našoj pažnji. Diplomirani inženjer Damir MIKULIČIĆ je u svojoj temi 'Energija: kriza u izobilju' na popularan način predočio stvarno stanje sa energijom na planeti Zemlji. Magistar znanosti Zvonko PEČENIĆ je rekao kako bi tema 'OBITELJ, VRT I HIBRIDNA TEHNIKA' trebala postati hrvatski nacionalni program. Zatim se u slobodnom izlaganju osvrnuo na tri podteme:  na izum 'Ukupnog troška' - mjerljivog kriterija za ljudsku djelatnost, zatim 'O temi OBITELJ, VRT I HIBRIDNA TEHNIKA' te na kraju (po prvi put u javnosti) kako može izgledati javni prijevoz u gradovima obzirom da su nam danas na raspolaganju računala (procesori), hibridna vozila 'emisije 0' (hrvatski proizvod) i talentiranost u organiziranju potrebe za javnim prijevozom u gradovima. Magistar znanosti Rajko FUREŠ je svojom izvrsnom rodoljubnom temom 'Hrvati imaju pravo na sutra' krovno spojio smisao svoje teme sa smislom već iznesenih tema.

Na kraju su učesnici konferencije uvodničarima postavljali pitanja vezane uz temu te navodili svoje stručne komentare i mišljenja.

Učesnici konferencije (popunjena dvorana DVD-a) imali su priliku slušati u dva navrata izvanredan džez u izvedbi dua BORDERLINE. Morana MESIĆ (alt, studentica Muzičke akademije) i Marijana VRHOVEC (klavir, studentica Muzičke akademije) su još jedanput dale svima do znanja da mi u Hrvatskoj obilujemo talentiranim i kvalitetnim mladim osobama - ovaj put iz područja muzike.